Over Mij

Fotograaf, schrijver en trouwambtenaar (Babs) in Voorschoten: centraal in een fijnvertakte infrastructuur en boeiende omgeving. Ik fotografeer en schrijf in opdracht van zowel bedrijven als particulieren. Opdrachtgevers zijn onder andere bedrijven en organisaties als ISS, evofenedex, High Profile Events, de gemeentes Rotterdam en Den Haag, ArboUnie, Galerie Café Leidse Lente, U Staat Centraal en Wepro, maar ook de Voorschotense hockeyvereniging Forescate of het koor Exultate Deo. Als trouwambtenaar ben ik in dienst van de Gemeente Nieuwkoop, maar mag iedereen overal trouwen of als partners registreren!


Studiofotografie

Als ik iemand fotografeer, vind ik het belangrijk dat de persoon in kwestie zich op z’n gemak voelt. Pas dan ontstaan foto’s die natuurlijk en niet geposeerd zijn. Ik maak geen ‘plaatje’ van de persoon, maar een foto waarin de gefotografeerde zichzelf herkent.

Ik fotografeer met Canon en Sony camera’s en objectieven.

Reportages en evenementen

Wat is het belangrijkste van een congres of evenement? De spreker, de locatie, het onderwerp, de sfeer, de activiteiten?

In ieder geval niet de fotograaf die hinderlijk in beeld loopt en met zijn flitser de aandacht naar zich toe trekt!

Mijn foto’s geven een natuurlijk beeld van het congres en evenement. Ik portretteer de aanwezigen tijdens hun activiteiten zonder daarbij prominent aanwezig te zijn.

Schrijven en redigeren

Als ik niet fotografeer, schrijf ik ook journalistieke en zakelijke teksten. Ik interview, schrijf, redigeer, verzorg de eindredactie en controleer vormgegeven teksten en drukproeven. Ik doe dit onder andere voor de Gemeente Rotterdam. Voor onder andere evofenedex en Events.nl schrijf ik voor diverse magazines en verzorg de (cover)fotografie.

Trouwambtenaar - Babs

Naast fotograaf, redacteur en schrijver, ben ik ook in te huren als trouwambtenaar, ook wel Babs (Buitengewoon Ambtenaar der Burgerlijke Stand). Ik ben als benoemd en beëdigd Babs officieel verbonden aan de gemeente Nieuwkoop, maar mag overal een huwelijk voltrekken of een geregistreerd partnerschap bevestigen. Ik trouw bruidsparen en herbevestig huwelijken van hen die al een tijd getrouwd zijn. Naast de officiële huwelijksvoltrekking zorg ik ervoor met een persoonlijke en betrokken toespraak, waarin literatuur, muziek, kunst en films altijd een aandeel hebben, dat jullie huwelijksdag er een wordt om nooit te vergeten.

Voorbeeld van een toespraak, opgenomen tijdens een BABS-training.